USA2010

USA2010

Om denne blog

Denne weblog følger vores ferie i USA 5/10 – 22/10 2010.
Vi vil opfordre dig til at tilføje dine kommentarer og meninger.
Dine kommentarer skal opfylde nogle alment gældende etiske og lovbestemte regler. Hvis redaktøren skønner, at disse regler ikke er overholdt, vil din kommentar blive slettet.
Disse almene regler omfatter bl.a.:
• Indholdet skal være i overensstemmelse med loven (Ingen racistiske, pornografiske eller injurierende bemærkninger).
• Indholdet må ikke virke stødende (Ingen religiøse, partipolitiske, personlige og hadfyldte bemærkninger).
• Angiv dit navn (Ingen anonyme kommentarer).

Death Valley National Park

LogPosted by Søren P. Petersen 21 Oct, 2010 02:23:45

Lørdag 16/10 kørte vi fra Las Vegas til Three Rivers syd for Sequoia National Park. Dette var en rejsedag, hvor vi kørte 414 miles. Vi havde lagt vores rute ad Hwy 190 gennem Death Valley.

I Pahrump, der ligger mellem Las Vegas og Death Valley, tankede vi bilen og os selv op med brændstof. Pahrump skal nævnes, fordi reklameskiltene langs Hwy 190 tyder på, at der er flere bordeller i Pahrump. Dette kan være nyttig information til nogle af læserne - jeg har Conny og dermed ikke brug for den slags.

For os var Death Valley blot en interessant gennemkørsel. Det, der gør den interessant, er, at vi her finder det varmeste sted i USA. Og vi finder det dybeste tørre sted i USA.

I juli-august er gennemsnitstemperaturen ca. 46 °C, og det er ikke usædvanligt med temperaturer over 50 °C. Men nu har vi oktober, og gennemsnitstemperaturen er 33 °C. Vi målte 36 °C.

Skilte og brochurer advarer hele tiden om faren ved de ekstreme temperaturer, og de giver gode råd til, hvordan man undgår de farlige situationer, som kan opstå, når man ikke tager sine forbehold.

Fx bliver man opfordret til at slukke for bilens airconditionanlæg og derved nedsætte risikoen for at overophede bilen. Man bliver også opfordret til at bruge motorbremsen og ikke bremserne på nedkørslerne.

Vi fulgte begge råd. Bilens indre blev hurtigt meget varm, så Conny og jeg svedte bravt. Efter nogle timer i denne varme blev vi lidt døsige, så vi besluttede os til at tænde for bilens airconditionanlæg igen. Kort efter var bilen dejlig afkølet, og døsigheden forsvundet.

Gennem dalen havde vi blot et stop ved Zabriskie Point, hvor vi sammen med en busfuld tyske turister nød den flotte udsigt over den eroderede ørken.

På turen igennem dalen går det op og ned. Det laveste punkt er ca. 100 m under havets overflade, og det højeste ca. 1500 over havets overflade.

Efter Death Valley gik det først syd ad US Hwy 395 og langs med de storslåede Sierra Nevada bjerge. Dernæst gik det igennem bjergene i Sierra Nevada mod vest ad Hwy 178 og 155.

Vest for bjergene er der fladt, og der bliver dyrket mandler, druer, o.a. på store arealer. En time efter solnedgang (kl. 19:30) nåede vi dagens bestemmelsessted: Comfort Inn i Three Rivers.