USA2010

USA2010

Om denne blog

Denne weblog følger vores ferie i USA 5/10 – 22/10 2010.
Vi vil opfordre dig til at tilføje dine kommentarer og meninger.
Dine kommentarer skal opfylde nogle alment gældende etiske og lovbestemte regler. Hvis redaktøren skønner, at disse regler ikke er overholdt, vil din kommentar blive slettet.
Disse almene regler omfatter bl.a.:
• Indholdet skal være i overensstemmelse med loven (Ingen racistiske, pornografiske eller injurierende bemærkninger).
• Indholdet må ikke virke stødende (Ingen religiøse, partipolitiske, personlige og hadfyldte bemærkninger).
• Angiv dit navn (Ingen anonyme kommentarer).

Sequioa og Redwood

LogPosted by Søren P. Petersen 21 Oct, 2010 02:57:40

Sequioa and Kings Canyon National Park

Parken ligger i Sierra mod vest. Parken blev åbnet 25. september 1890.

Vi besøgte parken søndag 17/10. Vejret var ikke det allerbedste, og sidst på dagen blev det så tåget, at vi afbrød køreturen ned i Kings Canyon efter ca. ½ times kørsel ned i dalen.

Men inden vi kom så vidt, fik Sequoia-træerne vores fulde opmærksomhed. Disse træer er så overvældende store og fantastiske. Selvom der er træer, som er højere, og træer, som er tykkere, så er der ingen, der indeholder så meget levende materiale som Sequoia. Den største i parken er General Sherman, som ses på billedet herunder – vi kan dog ikke få hele træet med, når vi samtidig skal kunne genkende Conny på billedet.

Sequoia vokser kun i Californien og næsten kun i Sierra-bjergene på bjergskråningen mod vest og i 1.500 til 2.100 m.o.h. En Sequoia kan blive 3.200 år gammel – er det ikke fantastisk! De er tilpasset miljøet i Sierra-bjergene. Deres bark er tyk, luftfyldt og indeholder ingen harpiks, således at træet kan modstå de utallige brande i området. Rodnettet er dækker en stor flade, således at et træ kan udnytte vandet i jorden i et stort område. Den store ”fod” går ikke særligt dybt ned i jorden, og da jordlaget over klippegrunden er relativt tyndt, må man erkende, at også dette er tilpasset Sierra-bjergene. Det overfladiske rodnet har en væsentlig ulempe, idet træerne ikke er forankret i undergrunden. Den største risiko for træerne er, at de mister balancen og falder. En af de faldne er Tunnel Log.


Big Basin Redwood State Park

Parken blev etableret 1902. Den ligger ca. 50 miles syd for San Francisco.

Tirsdag 19/10 besøgte vi Big Basin Redwoods State Park. I denne park finder vi en anden kæmpe, Redwood-træerne. Redwood er højere og slankere end Sequoia.

Redwoods vokser i et smalt bælte langs Californiens vestkyst fra Santa Cruz og mod nord. Redwoods kan formere sig ved rodskydning. Derfor står de ofte i en cirkel, på samme måde som en familie der står og holder sammen.


”Father of the Forest” er den største redwood i parken.

Nedenfor har jeg sammenlignet de maksimale data for hhv. Sequoia og Redwood: