USA2010

USA2010

Om denne blog

Denne weblog følger vores ferie i USA 5/10 – 22/10 2010.
Vi vil opfordre dig til at tilføje dine kommentarer og meninger.
Dine kommentarer skal opfylde nogle alment gældende etiske og lovbestemte regler. Hvis redaktøren skønner, at disse regler ikke er overholdt, vil din kommentar blive slettet.
Disse almene regler omfatter bl.a.:
• Indholdet skal være i overensstemmelse med loven (Ingen racistiske, pornografiske eller injurierende bemærkninger).
• Indholdet må ikke virke stødende (Ingen religiøse, partipolitiske, personlige og hadfyldte bemærkninger).
• Angiv dit navn (Ingen anonyme kommentarer).

San Francisco

LogPosted by Conny Rom Petersen 08 Oct, 2010 16:18:32
Dag 1 - onsdag 6. oktober - foregik i San Francisco. Vi koncentrerede os om havneområdet, da vi hjemmefra havde bestilt tur til Alcatraz. Pier 39 og Fisherman’s Wharf var meget tivoliserede kajer med masser af gøglede butikker, som ikke indbød os til nærmere eftersyn.

Det hyggeligste indslag var søløvekolonien, hvor op mod 100 søløver om sommeren bebor nogle træplatforme i vandet. Selvom der er masser af plads, skal alle søløverne åbenbart ligge på de samme få platforme. Det bevirker, at de skiftes til at plumpe i vandet, bjæffe fornærmet og kravle op igen.


Turen på Alcatraz koncentrerede sig om tiden som US Penitentiary Facility - altså tiden som fængsel, hvor blandt andre Al Capone sad fængslet der.
I 1934 åbnede Alcatraz som fængsel med store sikkerhedsforanstaltninger. Al Capone var langt om længe blevet fængslet - godt nok ikke for alle mordene, men for skatteunddragelse - og han blev nærmest straks overført fra det fængsel i Atlanta, hvor han sad, til Alcatraz. Her var der ikke mulighed for at bestikke fængselsinspektøren, og hermed havde Capone ingen kontrol over nogen.

Det har ikke været rart at være fange på Alcatraz - ud over at det aldrig er rat at være i fængsel. Cellerne er ganske små, man kan næsten nå fra side til side. De rer en toiletkumme i det ene hjørne, en briks, et minimalt metalklapbord med en metalklapudstol på væggen. Ydermere var der koldt, fugtigt og vindomsust.


Fangerne havde ret til fire ting: Mad, tøj på kroppen, tag over hovedet og lægeligt tilsyn. Alt andet var privilegier, man kunne gøre sig fortjent til. Og det var hårdt at opnå disse.

I 1963 indførte justitsminister Robert Kennedy et nyt princip for det amerikanse fængselsvæsen, nemlig rehabilitering frem for hævn. Dermed var Alcatraz’ dage som fængsel talte.

Siden har bygningerne på øen fået lov til at forfalde.

I 1972 blev Alcatraz dog udnævnt til et nationalt rekreativt område, og gæsterne strømmer til. Men det ser ud til at bygningerne stadig har det skidt.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anne 09 Oct, 2010 12:44:53

hej skønne forældre! Hvor er det rart at læse om jeres tur - og hvor jeg dog elsker søløverne! Håber i har fået mange billeder med hjem:) Men hey, hvor er Golden Gate Bridge? Den har jo altid været min symbol på San Fransisco efter pixiebogen med de to... øh ..vaskebjørne??:)

Glæder mig også til næste kapitel! Og håber i har det dejligt:)
Masser af krams fra mig

Posted by Ellen 09 Oct, 2010 10:33:09

Interessant læsning - både om jeres indtryk af turistfældedelen af San Fransisco, sælerne og historien om Alcatraz.

Man kunne vel egentlig godt have beholdt stedet som et flugtfrit fængsel, hvis bare man havde forbedret forholdene væsentligt...

En af mine yndlingsbøger er i øvrigt en dokumentarbog skrevet af en amerikansk psykolog. Bogen handler om nogle af hans år i et af de rigtig barske fængsler i USA. Den hedder 'Mine seks fanger', og en af disse seks er en fyr ved navn Conny :-D

Nå... jeg glæder mig til at læse mere om jeres tur. Fortsat god ferie.

Posted by Madame 08 Oct, 2010 19:14:17

Det var spændende at læse, Conny! Uha, det er en gyser med Alcatraz og får mig til at tænke på tidligere tiders Tugt-, Rasp- og Forbedringshus. Søløvekolonien er til gengæld sjov at høre om, og jeg går ud fra at træplatforme er lavet til dyrene.

God videre ferie - jeg glæder mig til at læse næste kapitel!