USA2010

USA2010

Om denne blog

Denne weblog følger vores ferie i USA 5/10 – 22/10 2010.
Vi vil opfordre dig til at tilføje dine kommentarer og meninger.
Dine kommentarer skal opfylde nogle alment gældende etiske og lovbestemte regler. Hvis redaktøren skønner, at disse regler ikke er overholdt, vil din kommentar blive slettet.
Disse almene regler omfatter bl.a.:
• Indholdet skal være i overensstemmelse med loven (Ingen racistiske, pornografiske eller injurierende bemærkninger).
• Indholdet må ikke virke stødende (Ingen religiøse, partipolitiske, personlige og hadfyldte bemærkninger).
• Angiv dit navn (Ingen anonyme kommentarer).

Lassen Volcanic National Park

LogPosted by Søren P. Petersen 18 Oct, 2010 09:01:27

Parken blev indviet 9. august 1916. Det var den 13. nationalpark.

Lørdag 9/10. Vi havde travlt, idet vi havde planer om at handle lidt i Susanville, finde Peter Lassens grav, gå på bymuseet og bestige Mount Lassen i Lassen Volcanic National Park. Heri skal indregnes, at det tager 90 minutter at køre de 80 miles fra Susanville til foden af Mount Lassen. Vi nåede det hele – sådan da.

Lassens grav

På Lassens grav er der opstillet to monumenter, hvoraf det ældste fra 1862 er fremstillet af vulkansk sten og desværre hurtigt blev ødelagt af erosion. Et nyt monument i granit blev rejst i 1917. På billedet ser Conny på det nye monument. Det gamle er gemt under tag - til venstre i billedet.

Susanville bymuseum

Bymuseet handlede meget om Peter Lassen, og vi fik os en god snak med manden i museet. Han forslog, at vi skulle komme igen og have bedre tid til studierne næste gang.

Mount Lassen / Lassen Peak

Efter museet gik det direkte mod Mount Lassen. Vi nåede planmæssigt frem til foden af Mount Lassen. Vi havde beregnet ca. 2 timer til opstigningen og 1 time til nedstigningen.

Vi var der tidsnok, til at vi ville kunne nå dette i god tid inden solnedgang. Desværre var stien til toppen lukket halvvejs, så vi ville ikke kunne komme til toppen i denne omgang. Da det samtidigt trak op til dårligt vejr på toppen, var ulykken ikke så stor. Vi nåede afspærringen og gik ned igen uden dramatik eller større anstrengelser. Conny puster en del på vej op ad sådanne stigninger, men vi ved, at det ikke betyder noget.

Vendepunktet ved afspærringen lå under det dårlige vejr på toppen. Herfra var der et flot vue ud over nabobjergene.

Mount Lassen er parkens højeste bjerg på 10.457 fod = 3.187 m. Den 30. maj 1914 var Mount Lassen i udbrud. Den smed lava og støv mere end 11 kilometer op i stratosfæren. Mount Lassen fortsatte med at gå i udbrud, indtil det ebbede ud i 1921.

Bumpass Hell

Efter at vi var nået ned fra bjerget igen, havde vi ekstra tid, så vi besluttede at se lidt på de vulkanske varme kilder, der også er i parken. Vi vandrede til Bumpass Hell, som er en koncentration af varme kilder. Kilderne har deres navn efter Kendall V. Bumpass, som opdagede disse kilder 1864. Året efter viste han kilderne frem for redaktøren af Red Bluff Independent Newspaper. Bumpass trådte igennem skorpen og stak det ene ben ned i det kogende mudder. Han udbrød: ”… nedturen til helvede var let”. Men følgerne af den hændelse viste sig alt andet end muntre. Bumpass blev så alvorligt forbrændt, at det ene ben måtte amputeres.

En del af parken er vulkansk aktiv. Bumpass er et sådant sted. En tur igennem området tager 2 timer og byder på sydende og varme kilder. Stanken af svovlbrinte (en stor prut) ligger over Bumpass Hell.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.